Orgonites

20150724_144416

In de jaren dertig en veertig van de vorige eeuw was Dr. Wilhelm Reich in staat om het bestaan van etherische energie (levensenergie, chi, Prana, etc.) waar te nemen en te meten, welke hij Orgone noemde, dit deed hij met een aangepaste Geigerteller. Dr. Reich stelde vast dat als hij verschillende lagen van fiberglas (een organisch materiaal) en staalwol (een anorganisch materiaal) stapelde, dat hij daarmee Orgone/etherische energie aantrok van zowel de levensbevordelijke positieve vorm (welke Reich ‘OR of POR’ noemde) en de schadelijke negatieve etherische energie (‘deadly orgone of DOR’).
Hij maakte grote kisten, genaamd accumulators of Oracs, waarbij hij de eenvoudige lagen techniek gebruikte.  Hij was in staat om zijn patiënten van verschillende klachten af te helpen, door hen in die kisten gedurende een bepaalde tijd te laten plaatsnemen.

In 2000 heeft het echtpaar Don en Carol Croft ontdekt, dat door het mengen van polyesterhars (organisch) en metalen spaanders (anorganisch) en het gieten in kleine mallen, dit hetzelfde resultaat geeft als de accumulators van dr. Reich.
Carol Croft zag het belang hiervan in en mede door haar gave om energie te zien, stopte ze een klein kwartskristal in het mengsel.  Kwartskristallen hebben de eigenschap om etherische-energie te verzamelen, te transformeren en uit te stralen.
Deze toevoeging resulteerde in een vorm die continue op een efficiënte wijze de negatieve energie omzet in positieve energie, dus de DOR omzet in POR. Wanneer Orgonite in de buurt van een bron van DOR/negatieve energie is, wordt die negatieve energie efficiënt en continue omgezet in positieve energie/POR.

Het polyester mengsel krimpt onder invloed van het verharderingsmateriaal.
Door dit krimpen wordt de kwartskristal onder mechanische druk gezet, daardoor treedt het bekende piezo-elektrisch effect op binnen in het kristal.  Er wordt aangenomen dat dit de reden is dat Orgonite zo effectief werkt als een positieve energie transformator.

Naast dit effect heeft Orgonite ook effect op ons denken, zoals Paracelsus zei:
‘Onze gedachten zijn eigenlijk magnetische uitstralingen, welke ontsnappen uit ons brein en penetreren in andermans hoofden en verder, met een reflectie van ons leven en geheimen’ (vrij vertaald). Het zet negatieve gedachten om in meer positievere gedachten, je kunt ook zeggen dat het moeilijker is om lang negatief te zijn in de buurt van orgonite omdat het de negatieve gedachten vormen transformeert.

Straling is overal, het zit in de aarde en onze apparaten maken veel extra magnetische straling tegenwoordig. Een magnetisch veld hoeft niet schadelijk te zijn voor de mens, dat ligt namelijk aan de soort straling die het veld afgeeft. Wel is het een feit dat schadelijke straling spin-inversie op moleculair niveau in de bloedcellen veroorzaakt. Bloed bestaat uit bloedcellen en een cel bestaat weer uit een moleculen. Moleculen tenslotte bestaan uit een kern met daarom heen draaiende elektronen. In gezonde toestand draaien deze elektronen rechtsom, met de klok mee. Door magnetische velden die met name de ijzermoleculen beïnvloeden, gaan de elektronen in het molecuul van de cel linksom, oftewel tegen de klok in draaien. Dit heet spin-inversie.

Dit kan klachten geven als:
• Vermoeid, futloos gedeprimeerd zonder duidelijke oorzaak
• Verzuring in de weefsels, verminderde opname van vitaminen en mineralen
• Last van duizelingen, druk achter de ogen en of hoofdpijn, niet tegen drukte kunnen zoals in winkelcentra en volle zalen.
• Onrustig, zenuwachtig en klachten die ‘s nachts verergeren
• Slaap problemen zoals nachtbraken, nachtmerries, en ‘s ochtends moe opstaan

Bij kinderen zijn er eveneens mogelijke effecten van spin-inversie
• Onrustig slapen, dwars in het bedje liggen, vaak ‘s nachts eruit
• Bedplassen

Je kunt (preventief) één of meerdere orgonite piramides in je huis plaatsen, afhankelijk van de grote van je huis en de mate van electrovervuiling in je leefomgeving.
Zet de objecten op een plek neer waar je vaak bent of waar je de bron vermoedt van de electro-straling (televisie, dect-telefoon basis station, magnetron e.d.)
Zit je vaak achter de computer, zet naast het beeldscherm een ronde piramide, veel klachten zoals vermoeidheid, verlies concentratie en hoofdpijn verdwijnen dan.
Draag eventueel een orgonitehanger. De hanger kan ook in een jaszak gestopt worden, zolang hij in jouw energieveld is zal hij zijn werk doen.