Rozen Zetten

Rozen Zetten

Als je met energie werkt, is het ‘rozen zetten’ je vast niet onbekend. Elk mens heeft een eigen ruimte om zich heen. Een energieveld dat bij jou hoort. Je kent het misschien wel. Je staat met iemand te praten en je vindt eigenlijk dat deze persoon iets te dicht bij je staat. Je stapt misschien zelfs wel achteruit. Deze persoon staat dan letterlijk in jouw energieveld met zijn energie. En van de een kan je dat beter hebben dan van de ander. Om jezelf hier voor af te schermen zonder onbereikbaar te zijn voor die ander, kun je met rozen werken.

Stel je je eigen ruimte voor. Op bijv. een meter om je heen. Zie het als een cirkel om je heen. Op de rand van deze cirkel visualiseer je dan een roos. De grootte, de kleur, de vorm, dat maakt allemaal niet uit. Het is jouw roos. Je kan er ook voor kiezen om een roos voor je, achter, links en rechts van je neer te zetten. Het visualiseren is niet voor iedereen even makkelijk, maar oefening baart kunst. Probeer het maar eens uit als je bijvoorbeeld naar een concert gaat. Of een drukke verjaardag of feest. Je zult zien dat er vanzelf meer ruimte om je heen komt. Onbewust pikken de mensen in jouw omgeving op dat jouw ruimte een bepaalde afbakening heeft waar zij iets vandaan moeten blijven.

Hetzelfde kun je doen als je met iemand aan de telefoon zit die voor jou iets teveel of te druk aan het praten is, met zijn energie bij je binnenkomt. Of die ruzie met je maakt.
Dan visualiseer je een roos (alleen de bloem) in je oor. Dus tussen jou en de telefoon in.
En de energie van die ander komt gelijk minder bij je binnen.

Bang dat je fiets gestolen wordt? Zet er wat rozen omheen…

Staat je auto in een drukke straat geparkeerd waar auto’s nog weleens wat krasjes oplopen?
Zet er een aantal rozen omheen.

Misschien ben je sceptisch, maar wat let je om het eens uit te proberen. 🙂