Vertrouwen op mijn intuïtie.

view VoorGrootenKlein

Dat elke cursus of opleiding me wat brengt moge duidelijk zijn. Maar mijn laatste opleiding Paramedisch en Psychosociaal Mediumschap heeft me wel heel veel inzichten, heling en opening naar nieuwe mogelijkheden gebracht. Wow, wat een groei.

Dit keer zou ik gaan leren over wat lichamelijke en psychische klachten te vertellen hebben. Welke energieën daar mogelijk vast zitten en waarom. Wat ze jou willen zeggen en wat er geheeld mag worden. In samenwerking met de ziel. Want het is de ziel die heel goed weet waarom je hier op aarde bent. Wat je te doen staat in dit leven. Welke les je leren mag.

Bij het allereerste consult dat mij gegeven wordt, is mijn linkerarm het onderwerp. Een arm die me al maandenlang pijn geeft. Nou moet je weten dat de linkerkant van je lichaam correspondeert met de rechter hersenhelft. De helft waar je intuïtie zit, beelddenken, empathie, spontaniteit en emotionele overtuigingen, blokkades en trauma’s.

Ik reis af naar mijn arm. Naar de pijnlijke plek. Daar aangekomen tref ik een onbehaaglijk gevoel. Het is er donker. Ik word gevraagd contact te maken met dat donker. Er in te stappen. Brr dat voelt niet fijn. Als zij vraagt waar ik ben, blijk ik in een grot te zitten. Er is daar een persoon. Ziet er uit als een Neanderthaler. Sterker, ik bén die Neanderthaler. Deze man voelt angstig. Bang om naar buiten te gaan. Hij verstopt zich liever in de grot.

Buiten handelt hij puur intuïtief. Waar hij zijn water kan vinden, het juiste moment om zijn speer in de prooi te gooien, welke plant eetbaar is of niet. Maar binnen in de grot is hij weg van zijn intuïtie. Op slot. Weggekropen. Ver weg. Buiten is iets gebeurd, waardoor het vertrouwen in zijn intuïtie een flinke knauw heeft opgelopen. Ik heb niet kunnen uitzoeken wat. Soms is dat ook niet nodig.

De herinnering van dit vorige leven draag ik met mij mee. De energie van de gebeurtenis zit opgeslagen in mijn systeem. Er is een overtuiging ontstaan dat ik niet 100% op mijn eigen intuïtie kan, mag of durf te vertrouwen. Als het consult verder gaat komen we erachter dat het ook gaat over ‘naar buiten toe treden’ en ‘jezelf laten zien’. En ook dat stuk is zo herkenbaar voor mij. Ik word zo blij van consulten geven, cliënten coachen of begeleiden bij een helende reis. Maar ik treed er niet mee naar buiten. Ik laat mezelf als Praktijk Voor Groot en Klein amper zien.

Het mooie aan deze cursus is, dat ik leer dat de elleboog staat voor iets-neerzetten en dat de schouder er-voor-staan betekent. Hmm hoe confronterend is dit weer. Terug naar de Neanderthaler. De coach voert een gesprek met hem. Het klinkt misschien gek, maar ja het is mogelijk. Hij komt tot het besef dat er soms dingen gebeuren in je leven waardoor je op jezelf aangewezen bent, waardoor je even terug naar binnen mag gaan. Niet letterlijk, maar figuurlijk naar binnen bij jezelf. Tot de kern komen wie je nou werkelijk bent en wat je wilt. De Neanderthaler wil buiten zijn. Hij wil leven en genieten. En wil dat intuïtief doen. Dat kan alleen als hij de stap neemt uit de grot te komen.

De Neanderthaler loopt naar buiten. Zijn intuïtie stroomt weer volop. En hij durft erop te vertrouwen. Er komt een kolom van licht waar hij in stapt. Deze energie mag nu los. Het is klaar nu. De energie wordt getransformeerd. De affirmatie “Ik mag 100% op mijn intuïtie vertrouwen” blijft over. Evenals de affirmaties: “Ik treed naar buiten als coach” en “Ik geef consulten”. In mijn lichaam voel ik heel veel rillingen. Voor mij een teken dat er veel energie los mag gaan. Als de rillingen stoppen, voel ik hoe mijn armen via de schouders met elkaar verbonden worden. Ze gloeien helemaal van de energie die er door stroomt.

Ik mag iets gaan neerzetten en er voor gaan staan.

logo VoorGrootenKlein

Dat is me nu wel duidelijk. Maar oh wat vind ik dat spannend. Het mooie is dat ik direct na deze 4-daagse begonnen ben met het geven van consulten op deze manier. Zou jij ook een soortgelijk consult willen ervaren? Uitzoeken waar jouw klachten vandaan komen of wat ze je willen duidelijk maken?

Schroom dan niet om contact met mij op te nemen. Je bent van harte welkom in mijn praktijk in Rotterdam-Kralingen. Op afstand is ook mogelijk; misschien zelfs nog wel effectiever, omdat de persoonlijkheid er niet tussen zit. Je ontvangt na afloop een verslag in je mailbox.

Warme groet,

Monique